Voor wie?

ACT Balance is speciaal ontworpen voor overvraagde medewerkers. Dit programma helpt je om weer in je volle kracht te gaan staan en regie over werk en leven te herpakken.

Wat leer je?
– Prioriteiten stellen en hoe deze te realiseren
– De universele drie-eenheid van creatie: idee, vorm & actie
– Hoe je leven productiever en plezieriger maakt
– Hoe je coole doelen kunt realiseren en leefbalans kunt behouden

Hoe wordt ACT Balance ingezet?

‘HELLUP, ik verzuip…ik ben zo hard aan het spartelen om mijn hoofd boven water te houden dat ik de kant niet meer zie’.

Als antwoord op de veelgehoorde noodkreet van overvraagde professionals hebben we ACT Balance ontworpen.

Soms groeien de eisen van werk en leven je even boven het hoofd.

Dan is het nodig om pas op de plaats te maken en te vertragen, zodat je weer helder kunt zien.

Om vervolgens te versnellen en je beste zelf te geven.

ACT Balance stappen

Warmlopen en vragenlijst invullen

Dit betreft een korte introductie van het programma en wat simpele tips om je te helpen tijd, energie en ruimte te vinden om in beweging te blijven.

Je beantwoordt een vragenlijst waarbij je kijkt naar de 8 belangrijkste levensgebieden en de mate waarin je leeft in overeenstemming met wie en wat belangrijk voor je is. Hoe het nu is en hoe je zou willen dat het is. Dit helpt om samen met de coach te bepalen op welk levensgebied de grootste winst is te behalen.

STAP 1: Wat staat de gewenste situatie in de weg?

‘Wat maakt dat ik de doelen die stel, niet weet om te zetten in successen? Waarom maak ik niks af?’

We gaan samen kijken wat jou in de weg zit om doelen te realiseren.

Sommige mensen hebben helemaal geen beeld van wat ze willen bereiken.  Mentale drive om iets te willen realiseren ontbreekt. Dan wordt het knap lastig om doelen te bereiken. Anderen hebben de beste intenties…en toch lukt het niet om deze in praktijk te brengen.

We helpen je om de belemmerende denkgewoontes op te sporen die in de weg zitten om effectief te handelen. Je leert praktische technieken om de invloed van negatieve gedachten en gevoelens te verkleinen, zodat je kunt doen wat bijdraagt aan jouw leefbalans.

Stap 2: sturen op een leven van vervulling en voldoening

We helpen je om te herontdekken wie en wat er voor jou werkelijk toe doet. Wat geeft jou voldoening? Als je dat weet kun je ieder moment bewuste keuzes maken. ‘Draagt wat ik nu doe bij aan een leven van vervulling en voldoening of brengt het me daar juist ver vandaan?’.

We bouwen aan nieuw perspectief en het vertrouwen dat jij onderdeel bent van de oplossing….het gaat over het herontdekken van je waarden.  Het grootste geschenk dat je jezelf kunt geven, is te leven naar je waarden. Want zo leef je jouw unieke leven en iet dat van iemand anders.

Stap 3: hoe borg ik leefbalans?

Tijdens deze stap ga je de inzichten die je hebt verkregen omzetten in de ‘winnende formule’ voor een leven van vervulling en voldoening. Dit is de essentie van ACT Balance.

We gaan kort in op de 7 essentiële Life Skills die je in het dagelijks leven en in het werk nodig hebt en hoe je deze kunt trainen.

Benieuwd wat ACT Balance voor jou kan betekenen? Maak een afspraak met de 15 minuten coach!