Wil jij flexibeler in het leven staan? Met ACT Specials bieden wij verschillende oplossingen om persoonlijke veerkracht te vergroten.   Je leert op een effectievere manier met gedachten en gevoelens omgaan, doorbreekt terminale serieusheid en je komt letterlijk ‘bij zinnen’. Zodat je soepel & bewust kunt omgaan met de veelheid aan indrukken en prikkels van alledag.

ACT Workshops zijn altijd gericht op het vergroten van innerlijke en uiterlijke lenigheid. In elk programma verbinden we de drie kernprocessen van Persoonlijk Veerkracht: Op Komen Dagen, Openstellen en Doen Wat Werkt.

Lichaam

Verfijnde oefeningen maken je opmerkzaam en brengen vertraging in je lichaam en daarmee vertraging in denken en voelen.Verminderen van snelheid geeft ruimte om te zien wat er gebeurt.

Denken

Ons verstand is een waanzinnig mooi instrument, maar soms verwarren we het voor wie we zijn of wat we doen. Dan ontstaat er “mentale mist” en verliezen we verbinding met de realiteit.  Met praktische oefeningen leer je op een effectieve manier omgaan met lastige gevoelens en gedachten, zodat deze niet langer je gedrag bepalen.

Voelen

Emoties zijn fysiek, niet psychologisch. Emoties vormen de brug tussen lichaam en geest. Wanneer we het bewustzijn van onze emoties veranderen, veranderen we automatisch onze lichamelijke toestand.   Voelen is een een kunst, een kunst die je dagelijks moet beoefenen.  Met speelse oefeningen leer je gevoelens op een andere manier te benaderen, nieuwsgierig en open. Zodat je steeds minder energie hoeft te steken in het vermijden of controleren van gevoelens en die energie kunt gebruiken voor zaken waar je wel invloed op hebt.

Zijn

We neigen ertoe te denken dat er een ‘IK’ is die denkt, oordeelt en plannen maakt. We geloven dat er een persoon is die van kinds af aan heeft geleefd en gedacht. In deze les oefenen we het perspectief van zelf-als-proces. “Ik-hier-nu merk op dat ik zie, hoor, ruik, denk, voel, doe”.  Hoe beter je dat kunt, hoe flexibeler je in iedere situatie perspectief kunt innemen.