Emotional Fitness: een eenvoudige, effectieve en universele methode om aan de slag te gaan met uiteenlopende emoties

Zonder emoties zou ons leven maar saai zijn. Helaas kunnen emoties ons soms ook overweldigen. Op die momenten lijkt het meer of de emoties ons hebben…in plaats van andersom.  Als emoties als angst, depressie, boosheid, schaamte of schuld normaal functioneren onmogelijk maken, dan is het verstandig om ermee aan de slag te gaan. Wil jij grip op je gevoel krijgen en je emoties de baas worden? Dan is het programma Emotional Fitness voor jou.

Het programma

  • 4 webinars van 60 minuten
  • Thuisopdrachten en oefeningen waar je tussen de bijeenkomsten mee aan de slag gaat (60 minuten per week)
  • is géén therapie en er wordt ook niet op je verleden ingegaan
  • heeft als doel: beter leren voelen en je niet langer laten bepalen door emoties

Woede, angst, teleurstelling, somberheid, maar ook blijdschap, trots of verliefdheid: emoties zorgen voor veel dynamiek in ons leven.

ACT Approach werkt met een geheel nieuwe, effectieve en universele aanpak waarmee uiteenlopende emoties te lijf kunnen worden gegaan.

Door de meest werkzame inzichten uit de cognitieve gedragstherapie te combineren met bewezen effectieve interventies uit ACT kunnen pijnlijke emoties niet alleen op de korte termijn, maar ook structureel worden aangepakt.

Je kunt je emoties alleen de baas worden als je de oefeningen van dit programma doet en in je dagelijks leven in praktijk brengt. Het veranderen van je ervaring van overweldigende emoties begint met het veranderen van je gedrag – denken en doen- .

Het loslaten van oude vermijding- en controlestrategieën is essentieel om een nieuw leven en een nieuwe relatie met je emoties te ontwikkelen.

ACT Approach begeleidt je hierbij.

We zullen je naast bruikbare strategieën en stapsgewijze begeleiding de antwoorden op vele vragen bieden.

ACT staat voor actie en dit programma is voor doen!

Maar als je het werk doet en je oude vermijdingsprogramma’s verandert, zal een groot deel van je emotionele pijn verdwijnen en nog slechts een herinnering zijn. De in onderzoeken geteste methoden in dit programma kunnen de deur naar een nieuw leven openen.

 

 

■ Mindfulness

■ Emoties opmerken en accepteren

■ Cognitieve herstructurering

■ Emotiegestuurd gedrag veranderen

■ Blootstellen aan emoties

Wat werkt

■ Waardegerichte actie ■ Mindfulness en bewustzijn van emoties ■ Defusie ■ Cognitieve flexibiliteitstraining ■ Zelfkalmering ■ Het tegenovergestelde doen ■ Interpersoonlijke effectiviteit ■ Imaginaire exposure aan emoties ■ Interoceptieve exposure aan emoties ■ Situationele exposure aan emot