Wat is jouw werkgelukcijfer?

Voor veel medewerkers en leidinggevenden wordt het nieuwe werkjaar afgetrapt met een functioneringsgesprek. Het moment om de verwachtingen voor het komende jaar te bespreken. Om elkaar feedback te geven.  Om de prestaties van het afgelopen jaar te waarderen. Veel werk, vaak een moetje…En wat levert het op?

Het is mijn pleidooi om het goede gesprek over werkgeluk te voeren. Wat is jouw werkgelukcijfer?

„Er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat een functioneringsgesprek bijdraagt aan de prestatie van een organisatie of het welzijn van de medewerkers.”. Wél aangetoond is dat doorlopend in gesprek zijn met werknemers een goede arbeidsrelatie creëert. „Daardoor gaat een organisatie beter presteren.” zegt Paul Boselie, hoogleraar HR Management in een artikel in NRC Next.

“Als je niet weet waar je heengaat dan kom je altijd aan” is een bekend gezegde.  Natuurlijk moet je met elkaar in gesprek om bedrijfs- en afdelingsdoelstellingen te koppelen aan individuele doelstellingen. Welke output is er nodig? Wat kom je brengen en wat kom je halen? Klopt de ruilrelatie nog?  Wat wil de organisatie bereiken en waar kan de medewerker aan bijdragen? Wat kan het bedrijf bieden en waar moet de medewerker zich extra inspannen? Inzicht in het dynamische proces van werkgeluk helpt om het over de juiste dingen te hebben.

De dialoog hierover leidt tot objectieve oordelen, gedragen besluiten en heldere afspraken.

Wat jouw werkgeluk cijfer?

Doe de werkgeluk-scan en je weet het binnen tien minuten! 

De uitkomsten van de test geven je hele goede inzichten die je kunt gebruiken in je functioneringsgesprek.

Ben je leidinggevende, nodig je medewerker en/of je team uit om de werkgeluk scan in te vullen.

Meer lezen: Nooit meer een functioneringsgesprek Artikel NRC Next

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *