´Dansen en vrijen maken gelukkig´

In de Economic Journal staat een groot artikel over de activiteiten die ons gelukkig maken.  Geluk betreft in dit onderzoek hedonistisch geluk: de ervaring van genot op het moment zelf. Werk valt in dit onderzoek dus niet in de categorie de gelukkig makende activiteiten 😉

Voor het meten van geluk werd de app ‘Mappiness´ gebruikt.  Deze app is door de London School of Economics ontwikkeld en door tienduizenden Britten geinstalleerd.

Zelf monitor ik dagelijks mijn geluk met de app Track Your Happiness.  Deze is ontwikkeld door Matt Killingsworth. Hij doet al 6 jaar continue onderzoek naar onze gelukservaringen.

Deze onderzoeker stelt dat het vooral gaat over de betekenis die we aan het moment geven. Het aantal betekenisvolle ervaringen gedurende de dag bepaalt de overall geluksbeleving.

Een relevante uitkomst uit zijn onderzoek is dat in gedachten afdwalen – mindwandering, minder gelukkig maakt. Als onze gedachten met ons op de loop gaan, dan zijn we minder gelukkig dan wanneer we met onze aandacht helemaal aanwezig zijn bij de activiteit.

En als ik dan even terugkijk op de uitkomsten van het eerste onderzoek…dat vrijen de meest gelukkig makende activiteit zou zijn…. 10% van de mensen dwalen tijdens het vrijen in gedachten af….

Mijn conclusie..om de gelukservaring tijdens het vrijen maximaal te beleven moet je er met je aandacht helemaal bij zijn!

En dat geldt dus ook als je aan het werk bent!

Wat is jouw ervaring

Bekijk hier aflevering Simply Happy waarin Matt gave inzichten deelt over wat ons gelukkig maakt en wat niet. 

Lees het artikel Are you Happy while you work

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *