7 tips om gelukkiger te leven

Gelukkige mensen zijn creatiever, werken beter samen, zien meer mogelijkheden, zijn beter geïnformeerd en constructief betrokken bij de gemeenschap. Gelukkige mensen zijn ook minder vaak ziek.  Wat kun je doen om meer geluk te ervaren? Geluksgoeroe’s Ruut Veenhoven en Anje-Marijcke van Boxtel geven zeven wetenschappelijk onderbouwde tips.

Zeven tips om gelukkiger te leven

 1. Kies voor wat voor jou belangrijk is
  Een eindeloze reeks aan mogelijkheden en opties lonkt. Maar dit is jouw leven: maak heldere keuzes voor wat er voor jou toe doet. Focus, stel heldere doelen en kies voor dingen die echt bij je passen.
 2. Zorg voor een goede leefbalans
  Je leven is een heerlijke cocktail van werken, spelen, gezondheid en relaties: in de juiste verhoudingen. Dingen ondernemen en nieuwe ervaringen opdoen maakt gelukkig.
 3. Sociale relaties 
  Wij mensen zijn groepsdieren: sociale relaties zijn een grote bron van geluk. Breng genoeg tijd door met familie, vrienden en kennissen.
 4. Zorg voor een sterke financieel-economische positie
  Geld maakt niet gelukkig, maar arm zijn maakt wel ongelukkig. Zorg dat je aantrekkelijk bent en blijft op de arbeidsmarkt en daar een inkomen mee vergaart.
 5. Ga om met positieve mensen
  Als je je omringt met mopperaars word je zelf ook zo. Het omgekeerde is ook waar. Geluk is besmettelijk. Omring je dus zoveel mogelijk met positieve mensen.
 6. Werk aan je ‘levensvaardigheid’
  Gezondheid en vitaliteit maakt gelukkig. Fysiek fitter worden door sport en gezond eten maakt gelukkig. Ook je communicatieve en sociale vaardigheden dragen sterk bij aan je geluksgevoel.
 7. Kies doelen die bij je ambities passen
  Elke actie heeft gevolgen. Kijk goed of die gevolgen passen bij wat voor jou belangrijk is. Wees je dus bewust waar je gelukkig van wordt. Zo kan je je innerlijk kompas afstellen en de goede keuzes maken. Het bijhouden van een geluksdagboek helpt bij de bewustwording en het uitzetten van een gelukkige koers.

Vrij naar artikel www.sn.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *