De bron van kracht

Natuurverschijnselen zijn geladen met kracht omdat ze zijn ingebed in het natuurlijk verloop van de dingen. Ze gebeuren gewoon. Kijk eens naar de natuur: het licht van de hemel, de zwaartekracht van de aarde, de manier waarop je gedachten komen en gaan, de ruimte en haar leegte, het leven en zijn volheid…

Stel je eens voor wat er zou gebeuren als dat hele proces zich op een neurotische en egoistische manier zou voltrekken…: het luie hemellicht zou de hele tijd flikkeren, niks dag of nacht laat staan zomertijd of wintertijd…De zwaartekracht zou van moment tot moment verschillen: elke keer weer de vraag hoe lang je met je voeten op de grond blijft; de ruimte zou voortdurend in beweging zijn, het leven een chaos.

Kracht ontstaat door inzicht in wat er gebeurt en daar naar te handelen. Omdat de hele schepping een eenheid vormt, is afgescheidenheid een illusie. Wij vormen een team. Kracht ontstaat door samenwerking, onafhankelijkheid door anderen te helpen, een groter zelf door onzelfzuchtigheid.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *