Halfdood of Volledig leven: wat kies je?

Wel heftig zoals dat er staat: halfdood leven….Dramatisch. Wat bedoel ik daarmee? Met half dood leven bedoel ik jezelf letterlijk afsluiten van het leven door jezelf of anderen te veroordelen, kanten van jezelf onderdrukken omdat je bang bent voor afwijzing, verlies, mislukken.

We proberen in een wereld die soms vrij bizar aanvoelt, anderen onder controle te houden. We houden vast aan gekwetste gevoelens uit het verleden en maken ons zorgen over een onbekende toekomst.  We vinden het moeilijk om een ander werkelijk te vertrouwen, omdat we onszelf niet eens kunnen vertrouwen. Angst voor liefde en intimiteit. Eindeloos zoeken naar iemand of iets buiten onszelf die ons blijvend geluk en plezier moet schenken. We zijn halfdood als het steeds maar weer niet genoeg blijkt. We zijn halfdood als we het vertrouwen in de liefde niet meer voelen.

Ik zie veel halfdood leven om me heen.  Terwijl ik bezig ben met schrijven besef ik me dat wat mij drijft in in het werken aan mezelf en in mijn werk als coach en therapeut: voluit, volledig te leven. Pijn, angsten en conflicten opruimen. Denken trainen en harten openen.

Het mooie is dat je ieder moment kunt kiezen om volledig te leven. Hoe spannend dat ook is. Wat is dan volledig leven? 100% in het nu. Want iets anders dan DIT MOMENT bestaat niet. Vervuld van liefde en het verlangen om te geven. Zonder doodsangst. Volledig verbonden met alles wat er is. Vrij van oordelen. Per seconde leven. Wauw!

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *