Om aan het roer van je loopbaan te staan, scherp te koersen op jouw werkgeluk en verschil te maken met jouw unieke talenten en vaardigheden, biedt Coach Approach coaching gericht op het ontwikkelen van werkgeluk. Je wordt begeleid bij het ontdekken van jouw grootste potentieel.

Werken is een belangrijke bron van inspiratie, creativiteit & voldoening. Hoe beleef jij je werk? Kun je je talenten en vermogens inzetten? En daarmee toegevoegde waarde bieden en genieten? Heb je goede relaties met je collega’s? Haal je voldoening uit je dagelijks handelen?

Belichten werkgeluk

Hoe (on)gelukkig ben je nu in je werk? Wat vind je belangrijk, wat is je passie, wat wil je in de wereld zetten? Met een helder beeld van de gewenste situatie, gaan we op onderzoek naar wat er mogelijk is.

We onderscheiden vier niveaus van betrokkenheid:

1 Drama: Op dit niveau zie je de situatie waar je in zit als problematisch. Drama gaat vaak gepaard met heftige gevoelens en is gericht op ‘Wie krijgt de schuld?’ “Het wordt nooit meer wat met mij’ ‘Ik ben te oud’. ‘Die manager verziekt mijn toekomst’.

2 Situatie: Op dit niveau zoek je naar oplossingen. Je neemt je bijvoorbeeld voor om een gesprek aan te vragen met je manager.

3 Keuze: Je kijkt bewust naar je eigen aandeel in een situatie en stelt jezelf de eerlijke vraag: Wie kies ik te zijn in deze situatie? Wat is mijn rol in deze toestand? Welke stappen ga ik vanaf hier zetten? Je kunt er voor kiezen om te blijven hangen in drama en slachtoffer te blijven van je manager, je collega of de omstandigheden of je regie te pakken en je niet langer te laten koeioneren door de manager of de omstandigheden.

4 Kans: Door vanuit nieuwe kennisniveaus informatie op te doen over je situatie, kun je nieuwe inzichten krijgen.   Misschien kom je tot de ontdekking dat die vervelende manager heel nuttig voor je is, omdat hij je iets voorspiegelt wat je vaker hebt gezien: je komt niet voor jezelf op, je zegt ‘ja’ als je ‘nee’ bedoelt, het wordt tijd dat je gaat zeggen wat je er echt van vindt.

Richten op werkgeluk

Wanneer je je waarom, je passies, je dromen,  je sterke punten, je kwaliteiten, je wensen in werk en je persoonlijke realiteit helder in beeld hebt,  kun je kiezen en doelen formuleren. Het resultaat is een persoonlijke loopbaanstrategie.

Verrichten werkgeluk

Met een heldere strategie en duidelijke doelen ben je er nog niet.  Nu is het nodig om je wil te activeren en te doen wat nodig is om je doel te bereiken.  ‘Je moet schieten om te kunnen scoren’. Coach Approach stimuleert je om stappen te zetten.

Extra mogelijkheden

Tests

Bij vragen waarbij motivatie, gedrag, behoeften en stressgedrag van een rol spelen, maakt Coach Approach gebruik van verschillende meet-instrumenten.

Tussentijdse begeleiding via e-coaching

Het is mogelijk om een deel van de begeleiding via e-mail en/of skype te krijgen.

Oefenen

Het is op allerlei manier mogelijk om moeilijke situaties of nieuw gedrag te oefenen. Dit doen we onder meer met de camera en met rollenspelen. Indien nodig met acteur.

Hoe gelukkig ben je op dit moment in je werk? Doe vrijblijvend de werkgelukscan Happiness@Work.  De Happiness at Work Survey onderzoekt hoe jij scoort op de veertig elementen die het meeste invloed hebben op werkgeluk en daarmee op jouw succes als professional.

Wil je meer weten? Boek een gratis telefonische sessie van 30 minuten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *